樂古Nakuz

標題: [活動] 星夢版【捉迷藏】活動討論帖{活動已完結} [打印本頁]

作者: siu芷    時間: 27-8-2009 16:04
標題: [活動] 星夢版【捉迷藏】活動討論帖{活動已完結}
大家期待已久的活動終於推出了
這次的活動是捉迷藏..
不論男女老幼都可以參加的喔

活動詳情::

日期::8月29日

時間:: 暫定8pm-10pm
逞交圖片截止時間為8月31日凌晨0時

地點::尼路亞新星 首都.尼尼亞皇城

參加辦法::
若參加者先在此帖留名,活動開始時將有專人PM提醒(?)。

另外到時候亦會有帖子提示捉迷藏活動開始。

玩法:
版主們會在尼尼亞皇城的某處,

會員須找出版主及NPC所在的位置。

在找到相關版主/NPC後,

須於旁邊註明該版主/NPC為哪一個號碼,

並拍照上傳。

(相片中需清楚看到會員及NPC全部名稱,否則當作錯誤論)

範例:
假設NPC1號為: 古尼爾陣營戰士長

規則:

1.嚴禁雙開截圖。
2.圖片儲存格式必須為:.jpeg/ .gif/ .png 其中之一。
3.必須在活動帖子提交相關表格
4.不得使用雙重帳號參加是次活動,如發現者,則取消資格論。
5.若於比賽完結後,發現參賽者圖片出現死圖情況,將給予24小時更改,未能及時更改者將取消資格。

如有任何更改,恕不作任何通知,請會員留意!

獎勵:
以逞交圖片時間為準,
全對之首3名將得到300樂點獎勵,
其餘名次則將會得到150樂點。
而不能找到所有NPC並拍照之參加者,亦可得到30樂點獎勵。

有意者歡迎留下名字↓

1. -----------------------------------------
  2. 樂古名稱:
  3. 星夢名稱:
  4. -----------------------------------------
複製代碼
有關捉錯處之目標人物(?):
版主1號:(竟然是唯一的人族囧~)

版主2號:

版主3號:

版主4號:

NPC1號:稍後公佈
NPC2號:稍後公佈
NPC3號:稍後公佈
NPC4號:稍後公佈
共8位。
作者: 戀楓×成°    時間: 27-8-2009 20:30
第一個 好野XD
-----------------------------------------

樂古名稱:戀楓×成°

星夢名稱:雨夜成°

-----------------------------------------
作者: ●火之龍仔仔●    時間: 27-8-2009 20:35
第2位
樂古名稱:●火之龍仔仔●
星夢名稱:火之龍仔仔
作者: siu芷    時間: 27-8-2009 20:38
感謝2位大大的支持 m(__)m
作者: 垛∮    時間: 27-8-2009 20:47
作者: 12346512    時間: 27-8-2009 22:13

樂古名稱:12346512
星夢名稱:回憶の影
作者: °笨楓〥    時間: 27-8-2009 22:32
樂古名稱:°笨楓〥 <-正是我
星夢名稱:曦嵐〥°  
作者: 發癲雞尾    時間: 27-8-2009 22:52
樂古名稱:發癲雞尾
星夢名稱:+殺手癲雞+

8點應該唔可以準時參加._. 唯有中途插入a_a....
反正志在參與 ._.v...

P.S.點解冇毛皮set做獎品 [[onion_08]] >< ???
作者: siu芷    時間: 27-8-2009 22:58
樂古名稱:發癲雞尾
星夢名稱:+殺手癲雞+

8點應該唔可以準時參加._. 唯有中途插入a_a....
反正志在參與 ._.v...

P.S.點解 ...
發癲雞尾 發表於 27-8-2009 22:52

你好想要a3a?
作者: 發癲雞尾    時間: 27-8-2009 23:06
你好想要a3a?
siu芷 發表於 27-8-2009 22:58

YS...咁大個仔都未著過成套毛皮SET [[onion_08]]...
作者: °笨楓〥    時間: 28-8-2009 00:11
YS...咁大個仔都未著過成套毛皮SET [[onion_08]]...
發癲雞尾 發表於 27-8-2009 23:06

我睇到呢句之後 有d激動想打你....
作者: siu芷    時間: 28-8-2009 00:23
我唔介意私人出一套XD
作者: 發癲雞尾    時間: 28-8-2009 00:31
我睇到呢句之後 有d激動想打你....
°笨楓〥 發表於 28-8-2009 00:11

= .  =

以前練咁多隻角色.... 隻隻都係布set->見習set->太空set -.-...
只係好似係地下汁過一隻毛皮手 =.=+

我唔介意私人出一套XD
siu芷 發表於 28-8-2009 00:23

hee hee...[[onion_40]]
咁我要比心機d搵人 a_a....
作者: °笨楓〥    時間: 28-8-2009 01:00
= .  =

以前練咁多隻角色.... 隻隻都係布set->見習set->太空set -.-...
只係好似係地下汁過一隻毛皮手 =.=+

hee hee...[[onion_40]]
咁我要比心機d搵人 a_a.... ...
發癲雞尾 發表於 28-8-2009 00:31

還以為你一開始玩就禮服s虹龍見人0.0
作者: siu芷    時間: 28-8-2009 01:33
我岩岩玩果時已經係3年前
小黃布X-__-
你地要幫手叫人幫手玩下啦X)
作者: 白饅頭    時間: 28-8-2009 21:35
樂古名稱:白饅頭
星夢名稱:白饅頭(未知係咪用呢個USER)
作者: 狼圖騰    時間: 28-8-2009 21:36
樂古名稱:狼圖騰
星夢名稱:可愛§殺手
作者: 白饅頭    時間: 28-8-2009 21:40
順手叫我MSN
hopes.star@hotmail.com
作者: siu芷    時間: 28-8-2009 22:22
順手叫我MSN
hopes.star@hotmail.com
白饅頭 發表於 28-8-2009 21:40

叫我add你-_-?
未確定的唔緊要
只要聽日一齊玩就可以了
作者: ●火之龍仔仔●    時間: 29-8-2009 14:01
叫我add你-_-?
未確定的唔緊要
只要聽日一齊玩就可以了
siu芷 發表於 28/8/2009 10:22 PM
要注明版主號數定係npc個號數-.
作者: siu芷    時間: 29-8-2009 14:20
咁唯有npc自己打埋(?)
作者: 小夜*    時間: 29-8-2009 15:59
要注明版主號數定係npc個號數-.
●火之龍仔仔● 發表於 29-8-2009 14:01

2樣都要
npc會系開始戈陣先公開
作者: 狼圖騰    時間: 29-8-2009 17:23
冇櫻花顯示唔到全名計唔計架?
作者: 小夜*    時間: 29-8-2009 17:29
冇櫻花顯示唔到全名計唔計架?
狼圖騰 發表於 29-8-2009 17:23

這個可以接受
作者: 魔獸肥料王    時間: 29-8-2009 20:17
@@捉迷藏都要紮日子玩既咩? 點解日日都有人玩既 我仲記得大約8月20日之後開始有人玩既
作者: siu芷    時間: 29-8-2009 20:27
@@捉迷藏都要紮日子玩既咩? 點解日日都有人玩既 我仲記得大約8月20日之後開始有人玩既
魔獸肥料王 發表於 29-8-2009 20:17

因為我地要企隻人上去嘛-0-
作者: ●火之龍仔仔●    時間: 29-8-2009 20:50
@_@原本我最快嫁 原來唔洗上載d圖-.-交左post先知 10分鐘找晒-.-又cut圖+上載 晒左廿分鐘-3-1次上載8張圖hand埋個網.__.第2名報名 就第2最快交.__.kaka
作者: 發癲雞尾    時間: 29-8-2009 21:00
返到屋企 a_a.... 開始搵先 ._.v
向毛皮set進發[[onion_73]]
作者: 小夜*    時間: 29-8-2009 21:01
@_@原本我最快嫁 原來唔洗上載d圖-.-交左post先知 10分鐘找晒-.-又cut圖+上載 晒左廿分鐘-3-1次上載8張圖hand埋個網.__.第2名報名 就第2最快交.__.kaka
●火之龍仔仔● 發表於 29-8-2009 20:50

冇所謂-0-
我就系知會有人因為上傳圖而遲= =
所以頭三名既獎勵都系一樣
作者: ●火之龍仔仔●    時間: 29-8-2009 21:12
冇所謂-0-
我就系知會有人因為上傳圖而遲= =
所以頭三名既獎勵都系一樣
小夜* 發表於 29/8/2009 09:01 PM
上載圖個陣先睇到你有其他方法交圖-.-仲有悿加附件個道我都唔得  成都唔得  搞到要上載.__.我係咪太傻cut埋圖
作者: Bass〃希    時間: 29-8-2009 21:14
上載圖個陣先睇到你有其他方法交圖-.-仲有悿加附件個道我都唔得  成都唔得  搞到要上載.__.我係咪太傻cut埋圖
●火之龍仔仔● 發表於 29-8-2009 21:12

其實...有人比你傻 (細細聲...
作者: 小夜*    時間: 29-8-2009 21:16
●火之龍仔仔● 發表於 29-8-2009 21:12

嗯.......
其實個個都cut哂=.=
作者: 發癲雞尾    時間: 29-8-2009 21:41
最高大果隻反而搵唔到 ~__~ + ...
作者: 戀楓×成°    時間: 29-8-2009 21:45
附件 我搵左30分鍾 都唔得= =
作者: 小夜*    時間: 29-8-2009 21:46
最高大果隻反而搵唔到 ~__~ + ...
發癲雞尾 發表於 29-8-2009 21:41

orz
得返3個字@@

附件 我搵左30分鍾 都唔得= =
戀楓×成° 發表於 29-8-2009 21:45

你add我msn sd俾我..我幫你upload啦-.-
作者: 戀楓×成°    時間: 29-8-2009 21:49
都唔知道=.= 知道 我一定add你= =
作者: 發癲雞尾    時間: 29-8-2009 22:08
我敗了給人類小芷.....囧......
我fd冇講錯-_-... 我真係個盲俠 ~___~....

我套毛皮set唯有等到下次活動再嬴返黎 [[onion_22]]....
作者: 戀楓×成°    時間: 29-8-2009 22:11
在小芷隻米古左面 = =(都唔係好遠)
作者: 發癲雞尾    時間: 29-8-2009 22:15
在小芷隻米古左面 = =(都唔係好遠)
戀楓×成° 發表於 29-8-2009 22:11

=.= 我係果附近兜左好多次....
發雞盲 -.-+
作者: siu芷    時間: 29-8-2009 22:26
=_= 哈哈..
我咁大粒xd
作者: 戀楓×成°    時間: 29-8-2009 22:49
好似係比d樹 姐住左個樣姐  但有開shop果d名
作者: 發癲雞尾    時間: 29-8-2009 23:05
=_= 哈哈..
我咁大粒xd
siu芷 發表於 29-8-2009 22:26

我一開始就諗住 -.-...
呢個人類小芷咁大粒 a_a... 等我一開波就搵佢出黎先....
結果兜完尼城幾圈之後發覺=  = 就係搵唔到最高大果隻野 -.-....
我繼續好努力搵....冇中途放棄架....
但係我兜到10點我始終都搵佢唔到....囧     [[onion_36]]
作者: 小夜*    時間: 29-8-2009 23:06
我一開始就諗住 -.-...
呢個人類小芷咁大粒 a_a... 等我一開波就搵佢出黎先....
結果兜完尼城幾圈之後發覺=  = 就係搵唔到最高大果隻野 -.-....
我繼續好努力搵....冇中途放棄架....
但係我兜到10點我始終都搵佢 ...
發癲雞尾 發表於 29-8-2009 23:05

咁誇= =?
作者: siu芷    時間: 29-8-2009 23:06
我果個位好易搵=_=
作者: 發癲雞尾    時間: 29-8-2009 23:11
43# 小夜*

44# siu芷

唔誇 -_-...
我放工食埋飯... 大概9點開始 =.=...
一直到10點 -_-.... 我發雞盲睇黎已經唔係一般既程度 -____-+....

不過個活動都幾有趣 a_a... 好耐冇係尼城咁行過-_-.... ha
作者: 垛∮    時間: 29-8-2009 23:19
作者: 小夜*    時間: 29-8-2009 23:41
我一定慘過你地(TT^TT)我頭4個錯左呀-.-
垛∮ 發表於 29-8-2009 23:19

完全吾明點解你會咁做= =
作者: 垛∮    時間: 30-8-2009 00:14
作者: 小夜*    時間: 30-8-2009 01:36
我理解能力差-.-看來要離開星夢一陣
垛∮ 發表於 30-8-2009 00:14

辛苦你了= =
仲要真系搵返一樣既地下囧
作者: siu芷    時間: 30-8-2009 02:27
我睇完個POST我都呆左-_-
作者: 發癲雞尾    時間: 30-8-2009 09:57
我諗我都知咩事 =.= ....
係尼城行緊兜圈果時見到-_-...
我仲以為佢係想誤導其他人 [[onion_36]]
作者: 小夜*    時間: 30-8-2009 10:01
我睇完個POST我都呆左-_-
siu芷 發表於 30-8-2009 02:27

+1
我呆完先俾你睇既xd

我諗我都知咩事 =.= ....
係尼城行緊兜圈果時見到-_-...
我仲以為佢係想誤導其他人 [[onion_36]]
發癲雞尾 發表於 30-8-2009 09:57

做乜吾提佢orz
作者: ●火之龍仔仔●    時間: 30-8-2009 14:18
人版主._.尼中同台地道門最右-.-入面
作者: siu芷    時間: 30-8-2009 14:25
點解要叫做人版主=.=
作者: 小夜*    時間: 30-8-2009 18:43
點解要叫做人版主=.=
siu芷 發表於 30-8-2009 14:25

人(族)版主
作者: ●火之龍仔仔●    時間: 30-8-2009 19:22
點解要叫做人版主=.=
siu芷 發表於 30/8/2009 02:25 PM
因為方便又快捷._.
作者: siu芷    時間: 30-8-2009 19:57
唔可以咁懶=^=

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://thmlarticle55www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2