樂古Nakuz

標題: 當年﹑今日 給港服RCO的信 我的故事(三樓有珍貴圖片) [打印本頁]

作者: 星雪夜車神    時間: 17-10-2010 19:27
標題: 當年﹑今日 給港服RCO的信 我的故事(三樓有珍貴圖片)

(超級字海 大家俾D耐性XP)

致親愛的港服RCO     首先,多謝你,多謝你帶俾我咁多朋友,多謝你俾左兩年幾咁美好既回憶我。我地好可能12月8號就要分開,老實說,係非常的唔捨得,不過你放心,剩低既日子,我一定會陪你走完...
     RCO,你記得嗎,公測一開始我就投入左你既懷抱。你既哥哥,國服RCO,已經教左我好多同你相處既道理,所以好快我地就做左知心既好朋友。係你既世界入邊,我得到既,非常多非常多......
     當我仲係10幾級既時候,認識到ESGS三怪頭,我相當驚訝於佢咁快就成為40LV...RCO,係咪你既安排?我地居然好快成為好朋友,佢陪我走過左好多交叉路,令我係你既世界,得到好多既快樂同滿足...佢一直都非常幫助我,結果話咁快,我就24LV...
     當我24LV個日,我進入了ESGS,由一入去既第一日,我就同自己講,ONE LIFE,ONE LOVE,E個車隊一定會係我既一生至愛。係入邊,我又認識左一個又一個既好朋友,大陸偷渡鼠,JAY,飛車TODAY,東哥...多謝你安排咁多人無條件咁幫我,令我成長得非常快...話咁快 我又到30LV了...
     我開始了車隊戰既生涯,第一次車隊戰令我非常難忘。RCO.你亦俾我見識到你活潑既另一面。第一次車隊戰既結果係點,我已經唔係好記得了...不過結果其實亦不重要,對嗎?我只記得經過車隊戰,我更加認識同熱愛車隊,又識左冰人/MVP等朋友...
     好景不常,對嗎?ESGS當時分裂成兩派,每一日都係隊里邊出現罵戰...結果不足1星期更4分5裂...好多隊員轉投CIT,係我仲未知道咩事既時候,突如其來既重擔已經壓係我既身上...我好記得,車隊最差既情況,係只有4個人會經常在線...快車,AE,仲有高橋同埋我...快車,AE仔...直到今日你地都冇離開,我非常多謝你地...
     黑暗既時刻好快就過去了,因為大家既努力,ESGS慢慢又重建返起黎,雖然冇時間升級,但係大家都完全冇怨言,係E個期間,我地不停咁招收新既隊員,係其間,我認識左最愛,老狼,仲有映君同芊芊E對姊妹,車隊多返好多生氣...
     [你怎么還是37級啊 还真佩服你面皮差不多十米厚...]最愛,多謝你一句話驚醒左我,結果我終於成為40LV既車手...後來又完成左傳說...可惜你已經離開了
     慢慢地...車隊又開始鼎盛起黎...JAY ESGS元老之一,係我地又成功守地之後,正式把ESGS港服既車隊隊長交託左俾我...多謝JAY,雖然你已經唔係ESGS了...不過當天既相 我到今日都KEEP住...

後來,多得咁多位隊員既努力,ESGS係你既世界,留低了它的名字...我非常努力,希望咁多位隊員可以玩得開心,接下來既日子,我又認識到火火(青虹紫月),佢既加入令車隊注入左更加多既原動力...RCO 多謝你介紹一位咁好既令女俾我^-^,車隊戰亦一直KEEP住咁進行...好辛運地...隊員們都非常合作,我地長期可以守住一個地盤,慢慢地...車隊出現左D變化...大家打車隊戰變得非常驕傲...結果我做左一個非常沉重既決定...
     係E度,我要同惡魔暴族講聲,多謝你地。你地一舉打下青龍,係俾我地既隊員一個當頭棒喝,話俾我地知一山還有一山高...多謝RCO又俾我上左重要既一課...
     結果車隊戰方面,我地又沉默左兩個月。係E兩個月我努力咁整頓車隊風氣...跟住我又認識左非常多既好朋友,好隊員,例如CANDY,勁慢等等...當我覺得隊員都變得成熟既時候,在加上遇到RAY200既強力支持,我又出黎打車隊戰了~後來非常幸運咁拿下三地 多謝RCO俾左個咁既機會 咁既回憶我...
     拎下三地後,我地車隊成為好多人批評既目標,我一開始覺得非常氣憤,大部分批評都係無中生有...不過RCO,你又教我上了重要的一課...到最後我都係發現,朋友比榮譽更加來得重要...
     RCO,多謝你...係你既世界,我有得有失....不過得到既遠遠比失去既多...我得到朋友,得到珍貴既回憶,得到快樂,得到滿足...雖然有點兒損失,但我係唔介意的了...另外咁多位玩家~我地冇可能玩一輩子既遊戲,但可以做一輩子既朋友!希望之前同我地發生任何衝突既朋友...係E個時刻,我地可以和好如初! 多謝rco俾左咁多朋友我!亦好多謝咁多位朋友,朋友名單實在太多...係度就唔打出黎了!(遲d放d圖上黎先xpp)
    RCO,再見了!

你既好友
                                                                                                                                                    星雪夜車神上

PS~咁多位玩家,..我既MSN係bamboo0618@hotmail.com
大家有興趣搵我做朋友 可以加我~(註明係邊個)
另外我希望聽下大家對我有咩評價 如果可以請盡情發言...
係好係坏 我都保證唔會出現罵戰^-^

作者: jacky31395    時間: 17-10-2010 19:33
刀冇我GE.......哼
作者: 星雪夜車神    時間: 17-10-2010 19:35

太多好友 寫唔哂~我遲d會pod圖海上黎^0^
(留位po圖)
哈哈 拓海你好似俾人圍喎

ESGS咁多位隊員 好多謝你地俾咁多好時光我~

係呀CANDY 係差唔多呀-V-

當年比賽既珍貴圖片

當年火火仲好後生既相=V=好珍貴架哈哈

如果有100回=V=我在POST多D相 呵呵
作者: jacky31395    時間: 17-10-2010 19:36
太多好友 寫唔哂~我遲d會pod圖海上黎^0^
星雪夜車神 發表於 17-10-2010 19:35

+左你MSN la.....
作者: 星雪夜車神    時間: 17-10-2010 19:38
+左你MSN la.....
jacky31395 發表於 17-10-2010 19:36

係msn講明就得 有空出黎大家玩返日~
作者: 林火火    時間: 17-10-2010 19:41
都冇我張相~~~哼哼
作者: jacky31395    時間: 17-10-2010 19:41
回復 6# 星雪夜車神

好.....
作者: 星雪夜車神    時間: 17-10-2010 19:42
都冇我張相~~~哼哼
林火火 發表於 17-10-2010 19:41

留左位放相啦 你咁多令相要慢慢放架ma-v-
作者: 林火火    時間: 17-10-2010 19:46
留左位放相啦 你咁多令相要慢慢放架ma-v-
星雪夜車神 發表於 17-10-2010 19:42

加e張

作者: 星雪夜車神    時間: 17-10-2010 19:47
加e張
林火火 發表於 17-10-2010 19:46

一陣去幫你影d沙龍^-^
作者: yinss    時間: 17-10-2010 20:52
搞錯呀,星雪,冇我既
作者: yikhei1    時間: 17-10-2010 21:21
套舊鷹我聯想到某種動物
作者: 星雪夜車神    時間: 17-10-2010 21:42
套舊鷹我聯想到某種動物
yikhei1 發表於 17-10-2010 21:21

邊度有鷹@-@?
作者: hihicame    時間: 17-10-2010 21:43
sor好似連左回

我記得esgs三怪頭都陪左我同高橋刷gt碎既日子!!!!!!
作者: CandyBaby    時間: 17-10-2010 21:50
(超級字海 大家俾D耐性XP)

致親愛的港服RCO     首先,多謝你,多謝你帶俾我咁多朋友,多謝你俾左兩年幾咁美 ...
星雪夜車神 發表於 17-10-2010 19:27

=v=剩係識講火火
作者: 真白羊    時間: 17-10-2010 21:54
=v=剩係識講火火
CandyBaby 發表於 17-10-2010 21:50

我見都有你~
作者: 星雪夜車神    時間: 17-10-2010 22:07
=v=剩係識講火火
CandyBaby 發表於 17-10-2010 21:50

識你冇耐ma
洗唔洗我加返1000字講你架miss yeung=v=
作者: kisiu    時間: 17-10-2010 22:12
睇左甘多日作文,呢編70分啦XD
作者: 星雪夜車神    時間: 17-10-2010 22:14
kisiu 發表於 17-10-2010 22:12

多謝^-^
作者: YAGAMII    時間: 17-10-2010 22:15

甘我幾多FUN?_?
作者: hinztse    時間: 17-10-2010 22:17
話時話星雪做咩無啦啦踢我出車隊-__-" 我冇on幾個月 但係拓海 快車佢地都幫左我唔少~
作者: 星雪夜車神    時間: 17-10-2010 22:20
話時話星雪做咩無啦啦踢我出車隊-__-" 我冇on幾個月 但係拓海 快車佢地都幫左我唔少~ ...
hinztse 發表於 17-10-2010 22:17

你都識講冇on幾個月= =
唔係我踢你架應該 你要返黎幾時都歡迎~
因為我同副隊講 1個月冇on幾高lv都踢得xp
作者: cit棋    時間: 17-10-2010 23:07
我見到培牙...算唔算系歷史圖架喇~
作者: yahoo1011    時間: 17-10-2010 23:11
培培豬~
作者: 紅彗星    時間: 17-10-2010 23:21
冇計~_~
冰人佢地走隊我實跟佢地:lol
點都好啦
多謝你搞番起ESGS~_~
作者: 紅彗星    時間: 17-10-2010 23:25

阿SIR~咁我果篇幾多分先/__\?
作者: 星雪夜車神    時間: 17-10-2010 23:37
冇計~_~
冰人佢地走隊我實跟佢地
點都好啦
多謝你搞番起ESGS~_~
紅彗星 發表於 17-10-2010 23:21

唔緊要呀
esgs搞返起唔係我一個人既功勞
esgs 江山代有人材出~
作者: CandyBaby    時間: 17-10-2010 23:55
我見都有你~
真白羊 發表於 17-10-2010 21:54

= =我老花了
作者: CandyBaby    時間: 17-10-2010 23:56
唔緊要呀
esgs搞返起唔係我一個人既功勞
esgs 江山代有人材出~
星雪夜車神 發表於 17-10-2010 23:37

<----庸才是也係esgs咁耐未見有咩貢獻XD
作者: 星雪夜車神    時間: 18-10-2010 06:51
CandyBaby 發表於 17-10-2010 23:56

哈 每個人都有自己既貢獻的
你係隊度既受歡迎程度好似仲高過我=v=
作者: tszlai01    時間: 18-10-2010 11:10

拿拿拿...你自己話唔玩罵戰架..我講真心話架啦.
我覺得ESGS真係好專心研究BUG呢樣野,
由我一開始玩已經聽到有ESGS的用BUG,
記得開服初期又話物流BUG GB,有人吹唔夠一星期已經1億.
接下來又有打針BUG,,,又有升箱BUG...
到最近又有飛城BUG,,,又無限卡時BUG...
我相信仲有好多BUG係我地唔知既情況下你地用緊.

仲有...唔知點解收國服玩家AC多數冇好下場.
例如:花滿樓,ING爺們,小冰冰...全部都比人爆既~.~"
作者: 雨愛[★]Rain    時間: 18-10-2010 11:15
只能說...ESGS打唔曬4地真係美中不足...
仲有:星雪你真人真係好靚仔a__a
作者: CandyBaby    時間: 18-10-2010 11:51
由我一開始玩已經聽到 ...
tszlai01 發表於 18-10-2010 11:10

請唔好概括曬ESGS所有人先^_^
你所講果D BUG= =我都未學過既??
如果比我bug到= =仲洗收qw ac?
仲洗同風中買j car咩/_\
仲有買好多gb/-\....

同埋你話有人吹唔夠一星期已經1億@-@
幾時既事黎@@..係咪我仲未入黎玩果時的?
我玩左呢幾個月真係唔知有人識= =係純粹想吹水定係真係見到佢bug到?

我都係想確認下是真是假@-@有無圖/片 同埋邊個做嫁...?

唔係想搞罵戰=3= 想得個知
作者: CandyBaby    時間: 18-10-2010 11:54
只能說...ESGS打唔曬4地真係美中不足...
仲有:星雪你真人真係好靚仔a__a
雨愛[★]Rain 發表於 18-10-2010 11:15

=v=我本人都未玩過地盤戰...
有咩好玩其實...?

星雪邊係靚仔XD ?佢係奶媽黎嫁
作者: 雨愛[★]Rain    時間: 18-10-2010 11:55
=v=我本人都未玩過地盤戰...
有咩好玩其實...?

星雪邊係靚仔XD ?佢係奶媽黎嫁 ...
CandyBaby 發表於 18-10-2010 11:54

星雪好識講野嫁...同佢傾電話右惡@@
作者: tszlai01    時間: 18-10-2010 12:07
回復 33# CandyBaby
妳玩左幾個月當然唔知啦.
果時岩岩開服,識BUG GB全是內地玩家.
D舊玩家應該記得.

針筒BUG果時人人都知架啦,
一支細針可以升到一架車150LV

升箱BUG果次仲誇張,搞到RCO要突然停左隻game
做個緊急維護,個維護做左成日,
之後全部人返回一日前重新玩過

飛城bug同無限卡時bug係刷東根時血色爆出來既
作者: 雨愛[★]Rain    時間: 18-10-2010 12:12
回復  CandyBaby
D舊玩家應該記得.
針筒BUG ...
tszlai01 發表於 18-10-2010 12:07

但港服只有ESGS接收大陸玩家
作者: CandyBaby    時間: 18-10-2010 12:50
但港服只有ESGS接收大陸玩家
雨愛[★]Rain 發表於 18-10-2010 12:12

無一定既,會唔會其他收左唔知?
作者: CandyBaby    時間: 18-10-2010 12:50
回復  CandyBaby
D舊玩家應該記得.
針筒BUG ...
tszlai01 發表於 18-10-2010 12:07

by the way 過去與現在?
作者: kisiu    時間: 18-10-2010 13:56
由我一開始玩已經聽到 ...
tszlai01 發表於 18-10-2010 11:10

呢段100分~XD
作者: YAGAMII    時間: 18-10-2010 14:04
星雪~
到最後我好想同你挑多次機a__a
作者: tszlai01    時間: 18-10-2010 15:04
星雪~
YAGAMII 發表於 18-10-2010 14:04

w0w..cartown
我都玩緊..得閒share拉花比我,thx.
作者: 紅彗星    時間: 18-10-2010 15:55
w0w..cartown
我都玩緊..得閒share拉花比我,thx.
tszlai01 發表於 18-10-2010 15:04

佢個網咪又係我share既=.=
作者: 真白羊    時間: 18-10-2010 16:15
反正到了最後, 也不想將甚麼帶走
話說ESGS在台服也很有名氣
還接受了台服的專訪
出名受訪問也沒甚麼問題, 不過...
我非常不滿他們接受訪問期間無端端踩下國,港服
忘本冇口德, 刷鞋刷出面
http://www.raycity.com.tw/main_n ... 10/report_0722.html
既然ESGS咁鍾意台服既依家如你所願全部去台服玩囉
不過, 你地幫人宣傳又點
http://www.raycity.com.tw/main_n ... 10/news_1013_4.html
問你死未?
所以話, GAME都係玩自已既地區既好
可以既咪一齊攪好自己既地方囉
唱衰自已地方抬高人地對你有甚麼好處

以上係我個人意見
基本上都唔一定關港區ESGS既事
不過我覺得揹得個牌頭, 就預左榮辱於共
作者: tszlai01    時間: 18-10-2010 16:16
佢個網咪又係我share既=.=
紅彗星 發表於 18-10-2010 15:55

係咩?.?
咁解我冇雪糕車拉花既A__A
同埋YaGaMi SAN佢整得巧令
作者: 星雪夜車神    時間: 18-10-2010 16:42

其實好似針BUG咁我地知道之後都唔建議大家用的
我地只有好少數人有用過bug 係全部玩家入邊一定係小數
冇記錯蛇都俾人封7日iP
用既人好多 我認為我地只係發現者
知道唔一定等於會用的
好似42組隊你話卡回城同卡時 都係大家方便
老實講唔係我地發現左E個BUG 相信都一定會有人發現 係咪?
唔係邊度黎咁多pan先=v=
在講 好似最近我都同白羊回報左某個bug 一有新bug我都會第一時間同白羊講
唔信你問佢=v=
過去既事就由佢過去啦~
wakaka
作者: 星雪夜車神    時間: 18-10-2010 16:46
反正到了最後, 也不想將甚麼帶走
話說ESGS在台服也很有名氣
還接受了台服的專訪
出名受訪問也沒甚麼問題,  ...
真白羊 發表於 18-10-2010 16:15

我覺得個臺服gm有加左d自己意見去= =
哎 臺灣人=v=
仲有 e家隊長冇記錯唔係紫星了 呵呵
作者: 真白羊    時間: 18-10-2010 16:55
冇記 ...
星雪夜車神 發表於 18-10-2010 16:42

基本上我不反對大家盡情搵bug
不過搵到麻煩記得回報, 同埋以公平原則進行遊戲
作者: kisiu    時間: 18-10-2010 17:01
冇記 ...

呢句我又不能認同,除左飛城,卡時~~有好多玩家d新碎係狂扭蛋抽,我係其一!所以講野米甘肯定所有玩家都一樣!!!
作者: tszlai01    時間: 18-10-2010 17:17
冇記 ...

其實我都幾欣賞佢地可以搵到咁多BUG出來,
令我大開眼介,
更加令我知道呢個世界真係無奇不有,
內地人真厲害,在虛疑世界可以發現BUG,
在真實世界又可以發明假雞蛋,假豉汁....ETC
作者: siukai633    時間: 18-10-2010 18:14
令我大開眼介,
內地人真厲害 ...
tszlai01 發表於 18-10-2010 17:17

禁又唔好針轉大陸人;我地都係中國人,只係住係唔同地區,玩緊唔同ser姐;btw 佢地真係好勁,乜都可以整到假,聰明用得不合地方
作者: 阿然    時間: 18-10-2010 18:44
禁又唔好針轉大陸人;我地都係中國人,只係住係唔同地區,玩緊唔同ser姐;btw 佢地真係好勁,乜都可以整 ...
siukai633 發表於 18-10-2010 06:14 PM

唔同地區都差好遠架,至少未聽過香港人會起商場柯屎
作者: 真白羊    時間: 18-10-2010 18:50
阿然 發表於 18-10-2010 18:44

我都未聽過, 不過見過;P
作者: lung9755    時間: 18-10-2010 22:06
又有一的香了~
一的就變雞湯
作者: bus911    時間: 18-10-2010 22:20
星哥^_^
作者: 紅彗星    時間: 18-10-2010 22:22
係咩?.?
咁解我冇雪糕車拉花既A__A
同埋YaGaMi SAN佢整得巧令
tszlai01 發表於 18-10-2010 16:16

雪糕車個花係車尾比既- -
作者: hinztse    時間: 18-10-2010 22:47
你都識講冇on幾個月= =
唔係我踢你架應該 你要返黎幾時都歡迎~
因為我同副隊講 1個月冇on幾高lv都踢 ...
星雪夜車神 發表於 17-10-2010 22:20

但係我冇姐 我比左個fd佢應該有 不過算啦-__- 入左第2個車隊啦 廢事搞咁多野啦xd""
作者: 星雪夜車神    時間: 18-10-2010 23:30
星雪~
YAGAMII 發表於 18-10-2010 14:04

挑咩機?@@?
作者: 星雪夜車神    時間: 18-10-2010 23:32
呢句我又不能認同,除左飛城,卡時~~有好多玩家d新碎係狂扭蛋抽,我係其一!所以講野 ...
kisiu 發表於 18-10-2010 17:01

好的 對唔住= =
不過上任既隊長既做法我冇辦法左右...
我既做法係收集bug 在話返俾白羊知
有咩例子就唔方便公開xp
作者: 星雪夜車神    時間: 18-10-2010 23:38
但係我冇姐 我比左個fd佢應該有 不過算啦-__- 入左第2個車隊啦 廢事搞咁多野啦xd"" ...
hinztse 發表於 18-10-2010 22:47

幾時都歡迎你返黎架^-^
作者: CandyBaby    時間: 19-10-2010 08:55
呢句我又不能認同,除左飛城,卡時~~有好多玩家d新碎係狂扭蛋抽,我係其一!所以講野 ...
kisiu 發表於 18-10-2010 17:01

中立地問一句先@@咁...你有無用過卡時先?新碎係狂扭蛋抽<--全部都係@@?
作者: CandyBaby    時間: 19-10-2010 08:57
令我大開眼介,
內地人真厲害 ...
tszlai01 發表於 18-10-2010 17:17

琴日新聞仲話一滴香 ....好恐怖= =
作者: CandyBaby    時間: 19-10-2010 08:58
禁又唔好針轉大陸人;我地都係中國人,只係住係唔同地區,玩緊唔同ser姐;btw 佢地真係好勁,乜都可以整 ...
siukai633 發表於 18-10-2010 18:14

基本上....唔應該分咩人種...大家都係地球人...
都唔知有咩好分= =自己個種族型d?
作者: CandyBaby    時間: 19-10-2010 09:01
阿然 發表於 18-10-2010 18:44

更正...唔係香港人..係中國人
= =咁總有個別姐...果件事係中國大陸某一部份人係咁...
外國人都有過呢d情況你唔知姐...出下國見多d世面啦^-^
笨小孩
作者: kisiu    時間: 19-10-2010 09:09
中立地問一句先@@咁...你有無用過卡時先?新碎係狂扭蛋抽
CandyBaby 發表於 19-10-2010 08:55

基本上我懶跑XD ,喜愛用錢搞掂~~小宏和巴士都係abc 和車神泰幫我搞~~我唔係要針星雪,只是想講新碎唔一定要用bug ,可扭蛋抽碎呢!係現在先冇得扭呢!!
作者: tszlai01    時間: 19-10-2010 11:55
基本上我懶跑XD ,喜愛用錢搞掂~~小宏和巴士都係abc 和車神泰幫我搞~~我唔係要針星雪,只是想講新碎唔一定要 ...
kisiu 發表於 19-10-2010 09:09

有錢能A___A
作者: kisiu    時間: 19-10-2010 12:03
有錢能A___A
tszlai01 發表於 19-10-2010 11:55

我都叫有錢,甘8字,E字果d叫咩?XD~~
作者: CandyBaby    時間: 19-10-2010 12:20
基本上我懶跑XD ,喜愛用錢搞掂~~小宏和巴士都係abc 和車神泰幫我搞~~我唔係要針星雪,只是想講新碎唔一定要 ...
kisiu 發表於 19-10-2010 09:09

我無話你針佢= =
只不過想問下..有無用過任何一個bug
一次,兩次都算
作者: CandyBaby    時間: 19-10-2010 12:21
我都叫有錢,甘8字,E字果d叫咩?XD~~
kisiu 發表於 19-10-2010 12:03

我地呢d窮人~簡單就是幸福^-^
作者: kisiu    時間: 19-10-2010 12:29
我無話你針佢= =
只不過想問下..有無用過任何一個bug
一次,兩次都算
CandyBaby 發表於 19-10-2010 12:20
你又唔教我,你見我甘懶踎係南山就知啦!!現直頭連game都唔入了!!40組我正跑南上就知我懶到出汁!!我係rco一味炒賣點品為生,所以米有G$ 收碎,我又要開工回家又大把野做..做買賣就識!!
作者: CandyBaby    時間: 19-10-2010 14:15
你又唔教我,你見我甘懶踎係南山就知啦!!現直頭連game都唔入了!!40組我正跑南上就知我懶到出汁!!我係rco一味 ...
kisiu 發表於 19-10-2010 12:29

我同你都係差唔多ja wo @-@
作者: 阿然    時間: 19-10-2010 14:15
更正...唔係香港人..係中國人
= =咁總有個別姐...果件事係中國大陸某一部份人係咁...
外國人都有過呢d情 ...
CandyBaby 發表於 19-10-2010 09:01 AM

更正,是香港人不是中國人
係我見識少,如果係咁,我諗全香港人都見識少
作者: 真白羊    時間: 19-10-2010 17:34
有錢能A___A
tszlai01 發表於 19-10-2010 11:55

冇錢萬萬不能

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://thmlarticle55www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2