樂古Nakuz

標題: 對而家CSO真係失望 部隊變了 開了團的金錢大大增加! [打印本頁]

作者: 紅色;D    時間: 21-1-2014 19:16
作者: tomy09    時間: 21-1-2014 19:23
加價的原因是因為玩家濫用了這個功能,因為以前價格太便宜,
引致大量軍團的產生,增加數據庫的負擔
要怪就怪玩家們自己不自律,濫用福利吧
作者: Charlie1012    時間: 21-1-2014 19:29

我好同意你的講法

除左新出果個司令部聯賽之外

全部新東西都沒樣好

我記得上一次係部隊戰係無團死的
未洗最強的人應該好慘

而且而家無得係團戰開災厄拉人入

結論都係百害無一利

另外我想問點解而家分解武器唔會有鎖?
作者: 紅色;D    時間: 21-1-2014 19:54
作者: Charlie1012    時間: 21-1-2014 20:14
你禁個人聯賽榜咪見到自己D排名?
右手邊有分 大隊 聯隊 團隊 軍團 司令部
每組又會再分LV 例如.,第四-第一
會根據你打出黎D戰績 決定你的排名
排名就會決定你升定降

基本上你只要不斷上榜首就會慢慢上到司令
但部份細節我都唔太清楚

做左司令部未見有咩實際好處
同埋排司令部頭三果D人係日洗夜洗 打實戰無可能超越到佢地
作者: 傻乂小風    時間: 21-1-2014 20:16
但係我覺得有2樣功能係唔錯
一係武器SHARE
二係團長可以交棒子
作者: smionchiu    時間: 22-1-2014 21:33
但係我覺得有2樣功能係唔錯
一係武器SHARE
二係團長可以交棒子
傻乂小風 發表於 21-1-2014 20:16

點為知武器share?唔係好明
即係你借把槍比團友用?

利申:冇人團
作者: 傻乂小風    時間: 22-1-2014 21:35
點為知武器share?唔係好明
即係你借把槍比團友用?

利申:冇
smionchiu 發表於 22-1-2014 21:33

比如我有一把永9的MG3
但我活動拎到MG31日之類OR整武器整左出黎1日/10日/30日
就可以放去團個倉庫
比團友一齊SHARE用
直至期限完結
作者: smionchiu    時間: 22-1-2014 21:42
但我活動拎到MG31日之類OR整武器整左出黎1日/10日/30日
就可以放去團個倉庫
比團友 ...
傻乂小風 發表於 22-1-2014 21:35

即係要有多1把先可以share出黎?
作者: v1w1    時間: 23-1-2014 17:14
對一個團 好簡單你唔係副團 OR 團長根本睇唔到一個團既人數有幾多,向邊度禁 到底係向邊度可以按出黎!咁對於 ...
紅色;D 發表於 21-1-2014 19:16

第一個論點:同意

因為作為準團/正式團員,有時需要看一看團員資料,假如只有副團/團長能觀看,團員難免會出現隔膜,甚至離開軍團

第二個論點:部分同意

開團既金錢由最低1500 變到5000 再約後15000,到現在20000 咁遲D會唔會變到3萬POINT?

雖然我也覺得成立軍團的開支上升幅度有些問題,不過二樓的人已經幫我說了其中一個證據:部分玩家濫用了這個功能,因為以前價格太便宜,
引致大量軍團的產生,增加數據庫的負擔

其次可以令部分人有思考機會,避免浪費point

第三個論點:不同意

入一個團走後變到二星期先可以入番?

這個變動應該是針對部分進進出出的玩家,因為團長在收人前是需要花時間及心血訂立入團規則,部分軍團可能要抽出時間對新人進行考核

其後軍團幹部需要想方法維持軍團運作

在走團時間未延長前,如果部分責任感較低的玩家故意破壞軍團的聲譽,拉走團員,基本上可以拍拍屁股走人,幾乎不受影響,對原軍團的非常不公平(原軍團亦只能被動作出封殺)

個人認為至少能保障某些軍團的利益

當然這些措施對某些玩家是有重大影響,不過長遠來看,或許能改善軍團系統的風氣

最後補充一句:凡因必有果,如果不是2009-2012的外掛大戰,橘子或N社不會作出以下安排

要責怪的,請責怪某些輸不起的廢物破壞CSO(不過那些廢物應該轉移到另一個遊戲,反正他們的目標已經達到了)

作者: w98f496d    時間: 23-1-2014 17:50
回復 10# v1w1

好懷念你所講既2009-2012時期周街都係 
作者: v1w1    時間: 23-1-2014 19:45
回復  v1w1

好懷念你所講既2009-2012時期周街都係 
w98f496d 發表於 23-1-2014 17:50

嚴格來說,直到2013年6月後,外掛戰爭才結束

雖然現有部分外掛軍團僥倖避過封殺,繼續「光明正大」開不法程式,某程度上可以遏止他們組團屠殺路人

不過難題是人性的黑暗

只要外掛能幫助隊伍達到勝利,不少人是默許外掛(外掛時期,我一度是默許外掛存在,因為想拿好看的KD和勝利,後來才發現自己多麼軟弱,要依賴外掛,才決心踼除外掛)
作者: kwai-kit    時間: 23-1-2014 19:50
想問一下e家副團仲有咩功能可以做/用
作者: xDeViLkissi剎    時間: 23-1-2014 20:15
收人= =
作者: ZoMble乂幻月    時間: 23-1-2014 22:20
我發現果個咩走團2星期先可再入團既限制好似有BUG
之前分身走左團,跟住叫人收番入團的確係入唔到
但尋日有條友走左A團,即日B團既副團長收左佢
再由團長係管理頁面果到禁 同意加入 就加左佢入團
唔使等2星期
作者: 紅色;D    時間: 25-1-2014 08:58
作者: ZoMble乂幻月    時間: 25-1-2014 17:36
即係而家走左團再入番 唔洗2星期吧?
紅色;D 發表於 25-1-2014 08:58 AM

我唔清楚,你可以自己試下
作者: v1w1    時間: 25-1-2014 18:13
我唔清楚,你可以自己試下
ZoMble乂幻月 發表於 25-1-2014 17:36

我想橘子或原廠其後可能作出修正,所以請小心行事
作者: zenith710    時間: 26-1-2014 20:10
就可以放去團個倉庫
比團友 ...
傻乂小風 發表於 22-1-2014 21:35

我可以點用把放左去團個倉庫geh槍?and 點放槍去團個倉庫?
作者: 297`    時間: 29-1-2014 19:40
作者: marypass654    時間: 29-1-2014 20:51
回復 15# ZoMble乂幻月

好似唔得..
姐係你走左A團<要等2星期
之後你又新唔到團..又唔可以人地收你.
咁姐係點..?定係我理解錯=.=?
作者: ZoMble乂幻月    時間: 29-1-2014 23:35
回復 21# marypass654

就係走團既果日,人地就收到入團
作者: marypass654    時間: 31-1-2014 00:37
回復 22# ZoMble乂幻月

會唔會係佢叫個團長踢佢出團
之後佢再入第個團..
咁你就睇到第個團..?
作者: 46817271    時間: 31-1-2014 00:56
我覺得武器share   good
作者: ZoMble乂幻月    時間: 31-1-2014 01:38

回復 23# marypass654

俾人踢出團好似係可以即日入其他團
    不過我自己就未試過
作者: 紅色;D    時間: 31-1-2014 03:02
作者: ZoMble乂幻月    時間: 31-1-2014 03:04
早知叫FD踼喇就唔洗等2星期
紅色;D 發表於 31-1-2014 03:02 AM

我都係岩岩知
作者: 菠蘿君    時間: 1-2-2014 14:35
如果唔係咁多人之前開啲dummy團出黎都唔會要2萬先開團啦依家
作者: marypass654    時間: 2-2-2014 11:46
回復 25# ZoMble乂幻月

哦..@@
作者: PowerL2    時間: 6-2-2014 14:33
回復 20# 297`

係 以前可以買 49點一個... 我個團比人轉左個好 樣衰既團章.. 喊左

題外話 你張icon果個邊個黎 PM比多幾張圖黎

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://thmlarticle55www.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2