打印 上一主題 下一主題
收起左側

英文reading冇左第一篇既文邊個既錯?@@

其實而家好多考生都忘記了考試的測試目的
佢地往往都掛住操練past paper
而忘記果一科既學術知識
佢地有的只是應試技巧
當試題模式變了 就無法適應
回復

而忘記果一科既學術知識
佢地有的只是應試技巧
當試題模式變了 就無法適應 ...
無.話可說 發表於 10-5-2009 00:13

同意..可能有人會覺得我自己冇做錯梗係講到考生錯哂.
連最基本既睇instruction都冇睇清楚..轉一轉模式就盲目咁鬧考評局玩野..想整死d會考生..
回復

同意..可能有人會覺得我自己冇做錯梗係講到考生錯哂.
連最基本既睇instruction都冇睇清楚..轉一轉模式就盲目咁鬧考評局玩野..想整死d會考生..
將軍抽卒 發表於 10-5-2009 00:33

instruction有寫個part1篇文係答題簿咩-.-
回復

考生問題囉  做下以前d past pap 都知會有依d情況啦 宜且份卷到有講 錯就錯在d人成日唔睇instruction

不過我都驚part 1拎唔哂d分
回復

我肯定記得佢有叫我地睇第3頁果表(ABCDE....)
回復

screen 發表於 10-5-2009 08:44

part1題目講左係p.3選英文字母黎答
回復

係考生問題...睇左題目就得啦..
回復

而忘記果一科既學術知識
佢地有的只是應試技巧
當試題模式變了 就無法適應 ...
無.話可說 發表於 10-5-2009 00:13

對喔,AL仲多呢d野,你睇題目睇漏少少野你就會錯好多
回復

screen 發表於 10-5-2009 08:44

至少..我可以肯定task 1既 instruction冇講到d答案要according to task 1.....

而係task2既instruction係有講明答案要according to task 2

從呢度可以知道...篇文冇印漏野...根本冇task 1文既存在啦.
回復

至少..我可以肯定task 1既 instruction冇講到d答案要according to task 1.....

而係task2既instruction係有講明答案要according to task 2

從呢度可以知道...篇文冇印漏野...根本冇task 1文既存在啦. ...
將軍抽卒 發表於 10-5-2009 12:18

task1 的確instruction冇講到d答案要according to task 1
而係要要according to Page3
回復