打印 上一主題 下一主題
收起左側

[問題求助] 為何連WCG都可以有分隊?抽籤問題?希望官方可詳閱

1200$一粒垃圾就完了aoa
回復 支持 反對

回復 50# roompklee

無咩可能-.-國內比賽多數16好少32
回復 支持 反對

有心做實得,都係打多一Round;P
回復 支持 反對

樓主既分析很具說服力,呢個原因其實類似奧運每個比賽項目決賽只能有2個同一個國家既運動員參加決賽項目,這 ...
~tcc~ 發表於 20-9-2012 22:42

sense king用國家決賽黎做例子:lol:
問題係而家既方案係自由報名即係5個人既名佢就計你一隊
自由報名同代表國家出賽係2回事黎架:lol:
你個例子應該用係邊呢???
就係用wcg唔同地區選拔左出黎既冠軍再打一個總決賽
果個總決賽就應該應用到你個例子喇:lol:
回復 支持 反對

整夠32隊,就少D人開帖,唔會話無份啦!
roompklee 發表於 21-9-2012 01:54

CSO有咁多人打一般咩
回復 支持 反對

即使AdvenTurE然有分隊,也不代表他們有優勢

別人有技術,一樣可以將這兩個隊伍淘汰
回復 支持 反對

太多隊會煩嘛
回復 支持 反對

回復 55# godofzero

應該有;P,不過出現好多魚腩隊,咪當了左佢地心願:lol:
回復 支持 反對

奧運既參加資格係由國家or地區 選出既選手,佢地係代表國家的.

本屆WCG CSO 係以自己五個人為一組,所組 ...
不要迷戀哥 發表於 20-9-2012 23:57

咁我問你,adventure a同adventure b既共通點係咩?當然是團名.奧運選手代表既國家如果有太多,咁既話係咪對其他國家唔公平?
今屆wcg cso道理也是一樣,佢地用同一名義去進行比賽,對其他隊伍係咪唔公平?
我講既成份係呢點,希望你唔好誤解.
只要佢將個名改左,唔係adventure,就唔成問題.相信其他人唔會對改名呢個做法有異議
回復 支持 反對

sense king用國家決賽黎做例子
問題係而家既方案係自由報名即係5個人既名佢就計你一隊
自由報 ...
o9son 發表於 21-9-2012 11:52

你未免太誇獎啦,哈哈
其實呢,我主要都係針對番上面標題:為何連wcg都可以有分隊?
所以我先會用呢個例子分析,我覺得如果佢改番名,唔好整分隊,咁樣先係一個較好既方法
如果又team a,又team b,咁對用其他名義比賽既隊伍會好唔公平,就像8個國家總決賽,有3-4個同一個國家,這個才是我應用的例子.
可能我之前既句子講得唔夠清晰具體,令你誤會了:(
回復 支持 反對